آخرین بروز رسانی: 15ام اسفند, 1401

1. چرا فشار آب تصفیه‌شده کم است؟

چرا فشار آب دستگاه تصفیه‌ آب کم است؟

چرا فشار آب تصفیه‌شده کم است؟

یکی از سؤالاتی که برای برخی از مشتریان دستگاه‌ تصفیه آب به روش اسمز معکوس به وجود می‌آید این است که چرا فشار آب تصفیه‌شده کم است؟ چرا چنین سؤالی برای مشتریان به وجود می‌آید؟ آیا واقعاً فشار آب کم است؟ این سوالی است که در تصفیه مارکت در ادامه به آن جواب خواهیم داد

فشار آب چگونه تأمین می‌گردد؟

فشار آب داخل منازل همان فشار آب داخل لوله‌ها می‌باشد که به‌وسیله تأسیسات آب شهری ایجاد می‌گردد و یا در برخی از منازل توسط پمپ‌های داخل ساختمان تأمین می‌گردد. نکته اصلی این است که این فشار هیچ ارتباطی با فشار آب تصفیه‌شده خروجی از دستگاه تصفیه آب ندارد!؟

فشار آب خروجی از دستگاه تصفیه آب

در دستگاه‌ تصفیه آب به روش اسمز معکوس آب پس از عبور از فیلتر ممبران تصفیه می‌گردد، این روند تصفیه زمان‌بر است بدین معنی که آب درواقع تحت‌فشار موتورپمپ از غشای فیلتر ممبران تراوش می‌کند و این روند بسیار آهسته است، بنابراین برای اینکه آب در زمان نیاز به‌اندازه کافی در اختیار باشد، آب تصفیه‌شده در مخزن دستگاه تصفیه آب ذخیره می‌گردد و در زمان مصرف فشار داخل مخزن موجب خروج آب از مخزن می‌گردد. بنابراین فشار آب تصفیه‌شده خروجی از شیر برداشت دستگاه تصفیه آب برابر با فشاری است که مخزن ایجاد می‌کند و فشار آب‌لوله‌کشی شهری تأثیری در این فشار ندارد.

اشتباه نکنیم! گاهی از این تصور اشتباه به وجود می‌آید که موتورپمپ داخل دستگاه تصفیه آب نقش تأمین‌کننده فشار آب خروجی را دارد، این تصور کاملاً اشتباه است و همان‌طور که در بالا گفتیم این موتور فقط نقش افزایش فشار برای عبور دادن آب از ممبران را بر عهده دارد.

نکته : فاصله مخزن تا محل برداشت آب نباید خیلی زیاد باشد(فاصله منظور مسیر شلنگ از مخزن تا محل برداشت آب است)، به‌طورمعمول فاصله حداکثر ۱۰ متر فاصله‌ای است که فشار مخزن در آن تأثیرگذار بوده و خروجی آب با فشار مناسب است و زیادشدن فاصله می‌تواند بر فشار تأثیر منفی بگذارد.

چرا فشار آب تصفیه‌شده کم است؟

علت کم بودن فشار آب تصفیه‌شده چیست؟

مخازن تصفیه آب دارای ۲ بخش هستند، یک بخش شامل هوای فشرده است و بخش دیگر محل ذخیره شدن آن تصفیه‌شده است. این ۲ بخش به‌وسیله یک دیافراگم انعطاف‌پذیر از هم جداشده‌اند. هوای فشرده داخل مخزن فشار خود را از طریق دیافراگم میانی به آب ذخیره‌شده در مخزن وارد می‌کند و در زمان باز بودن شیر برداشت آب با همین فشار خارج می‌گردد.

فشاری که از این طریق ایجاد می‌گردد به‌طورمعمول کمی کمتر از فشار آبی است که از شیر آب شهری خارج می‌گردد و به دلیل انجام همین مقایسه گاهی اوقات برخی مشتریان این کمتر بودن فشار نسبت به آب شهری را ایراد و مشکل فنی تلقی می‌کنند، که اشتباه است.

خرابی‌های تأثیرگذار بر فشار آب خروجی

به دلیل ماهیت دستگاه تصفیه آب، فشار آب خروجی تصفیه‌شده به‌طورمعمول کمی کمتر از فشار آب خروجی از لوله‌کشی شهری است که کاملاً طبیعی است، اما گاهی بروز برخی مشکلات فنی باعث کاهش خیلی زیاد فشار آب و یا حتی قطع شدن آب می‌گردد. عواملی مانند:

  •  کم شدن فشار باد مخزن

  •  سوراخ شدن دیافراگم مخزن

  •  خرابی دستگاه تصفیه آب و درنتیجه پر نشدن مخزن و یا نیمه پر شدن آن

  •  کیپ کردن فیلترهایی مانند پست کربن و مینرال

  •  کیپ شدن مسیر و یا اتصالات و شیر برداشت

در تشخیص این خرابی‌ها و رفع هرکدام از آن‌ها حتماً پیشنهاد می‌گردد با شرکت‌های متخصص در عرصه تصفیه آب و کارشناسان فنی  تصفیه مارکت در این زمینه تماس بگیرید تا مورد صحیح خرابی تعیین و خرابی رفع گردد.

علت فشار کم آب خروجی از یخچال

در انتها نیز به یک خرابی اشاره می‌کنیم که درواقع مربوط به دستگاه تصفیه آب نیست! بعضاً پیش‌آمده برخی از مشتریانی که دستگاه تصفیه آب خود را به یخچال وصل کرده‌اند، از این موضوع شکایت دارند که آب از آب‌سردکن یخچال خارج نمی‌شود و یا خیلی کم خارج می‌شود، درحالی‌که آب از شیر برداشت با فشار مناسب خارج می‌شود.

علت این مشکل می‌تواند عاملی مانند کیپ کردن فیلتر داخلی یخچال باشد و ازآنجایی‌که آب ورودی به یخچال از دستگاه تصفیه آب تأمین می‌شود دیگر هیچ نیازی به این فیلتر داخلی یخچال نیست و پیشنهاد می‌گردد این فیلتر توسط تکنسین‌های متخصص یخچال از مسیر حذف شود تا مانع آب نگردد. علت‌های دیگر مانند بروز خرابی در سیستم یخچال و یا شیر برقی داخل یخچال و یا حتی خم شدن شلنگ و یا فاصله خیلی زیاد یخچال تا مخزن دستگاه تصفیه آب نیز می‌تواند در این موضوع تأثیر داشته باشد.

دسته‌بندی: مقالات محصولات

نظر شما برای ما با ارزشه